Edito | Nieuwsbrief | 2016-Q2

Beste lezer

We posten regelmatig een blog die tamelijk goed gelezen wordt. Zeker de laatste in verband met de
BTW was een succes. Meer dan 30.000 mensen lazen dit bericht op Facebook.  En nu presenteren we onze eerste nieuwsbrief die niet enkel ons bedrijf in de kijker zet maar ook nieuws bevat die nuttig is voor iedereen die met duurzame energie bezig is. Ik wens jullie veel leesplezier.

Daniël Vanwetswinkel

De aardwarmtekorf: niets dan voordelen

Met de aardwarmtekorf is er een nieuwe techniek ontwikkeld voor het winnen en gebruiken van de aardwarmte. Energie genereren uit de aardwarmte door middel van de aardwarmtekorf geeft een duurzame, relatief goedkope en alternatieve verwarming voor het hele huis. 

De warmte wordt opgenomen door een warmtedrager die door een spiraalbuis loopt. De gewonnen geothermische energie wordt door middel van een warmtepomp aan de warmtedrager onttrokken en op verwarmingswatertemperatuur gebracht. Dankzij de conische vorm van de aardwarmtekorf ontstaat er een groter oppervlak voor de opname van de warmte. Daardoor krijg je een maximaal rendement. Bovendien zijn de kosten voor de aardwarmtekorven relatief lager dan bij andere vergelijkbare systemen. En de prijs van aardwarmte is nul, want die is overal aanwezig.
Bijna net als een oppervlaktecollector onttrekt ook de aardwarmtekorf in de zomer en in de herfst zijn warmte aan de bovenste bodemstructuur op een diepte van 1 tot 4 meter.
Bij langere looptijden en in de koude helft van het jaar zie je pas goed de voordelen van de aardwarmtekorf in vergelijking met de oppervlaktecollector. Terwijl de oppervlaktecollector alleen op een aardlaag om en nabij de vorstgrens kan werken, onttrekt de aardwarmtekorf de benodigde warmte-energie uit de dieper gelegen, warmere aardlaag.
Maar ook in de zomer bij warm weer biedt de aardwarmtekorf voordelen. Met een waterlaag van gemiddeld zo’n 12°C is het systeem uitstekend geschikt om je woning af te koelen.
Reden voor het bijna onbeperkte operationele gebied van de korf is zijn ronde vorm en de naar beneden gericht conische vorm. Zo wordt er, ondanks het feit dat er maar een klein oppervlak nodig is, een zeer groot aardvolume voor de energiewinning bereikt en verloopt de warmteonttrekking uiterst gelijkmatig. Het voortijdig bevriezen van de directe omgeving is daardoor uitgesloten, terwijl dat bij een te krap bemeten oppervlaktecollector wel kan gebeuren.
Naast de besparing is de beperkte impact op het milieu een van de grote troeven van het gebruik van aardwarmte. Meer info krijg je via 089/ 55 98 94 of  email info@sunlogics.be.

BoxAir Inverter warmtepomp bespaart tot 20% van de elektriciteitskostenBoxAir Inverter warmtepomp bespaart tot 30% van de elektriciteitskosten ten opzichte van andere warmtepompen. Warmtepompen zijn in het overheidsverhaal van een zo laag mogelijk energieverbruik voor bedrijven én particulieren, een vaste waarde geworden. Ze leveren afhankelijk van merk en uitvoering goede tot zéér goede COP’s op. Soms zelfs een output van vijf maal de input. Máár, warmtepompen zijn ook grote elektriciteitsverslinders. Bevraag je op voorhand als een warmtepomp wil aanschaffen. Niet dat je achteraf achterover valt van de elektriciteitsrekening.


Met de Boxair Inverter zal dat niet zo snel gebeuren. MasterTherm ontwikkelde een nieuwe high-tech warmtepomp met inverter technologie. De BOXAIR Inverter is een compacte moderne lucht/water warmtepomp met de nieuwste stand der techniek, zoals een electronisch
expansieventiel, compressor inverter techniek welke de warmtepomp perfect doet moduleren. Dit voorkomt het aan- en uitschakelen van de compressor, waardoor de levensduur van de componenten wordt verlengd. Het gevolg is een enorme verlaging van het energieverbruik, tot maar liefst 30%! Het plaatsen van een buffertank is ook overbodig,
wat ruimte en installatiekosten bespaart. Tenzij er voor een hybride oplossing wordt gekozen bij renovatie met radiatoren.
De warmtepomp is uitgevoerd met energiezuinige toerentalgeregelde ventilator wat een geluidsarme werking garandeert. De BoxAir Inverter heeft een ingebouwd elektrische element, en een moderne digitale Carel controle-unit, met de mogelijkheid voor een directe aansluiting op het Internet. Het is daardoor mogelijk om de BoxAir Inverter aan te sturen via een app op je smartphone of tablet. Via die internetaansluiting wordt de installatie gemonitord door de fabrikant. Bij slecht of niet optimaal functioneren, neemt de fabrikant online contact op. Waar mogelijk wordt het euvel online bijgestuurd. Door het feit dat de fabrikant over alle info beschikt kan het onderhoud ook veel efficiënter gebeuren.

Reinigen zonnepanelen

Wie de investering in zonnepanelen heeft gedaan, wil ook dat die maximaal opbrengen. Om dat te garanderen moeten de zonnepanelen wel onderhouden worden. 

Door wind, regen en stormweer waait er nogal wat zand op het dak en dus ook op de zonnepanelen. Ook vogels laten zich niet onbetuigd. Dat zand of uitwerpselen blijven vaak liggen, of schuiven naar onder waar ze zich vastzetten op de aluminium rand en op de zonnecellen zelf. Het blijft daar jaren liggen als je daar niets aan doet. Mettertijd vermindert door die vervuiling het rendement van je zonnepanelen omdat het zand in de cellen brandt. Dat verlies kan oplopen tot 7%.
Een jaarlijkse controle en reiniging is dan ook aangewezen. Kruip daarvoor niet zelf op een ladder, maar laat die controle uitvoeren door een specialist die zich bewust is van de gevaren op een dak en die er het materieel voor heeft. Bij een reiniging krijgt de klant tevens een volledige check-up van de installatie inclusief een uitgebreid rapport. 
Wil je meer weten over de reiniging van je zonnepanelen of wil je een afspraak maken: bel dan naar 089/ 55 98 94 of  email info@sunlogics.be.  

Testimonial: Myriam Berezinski: “Sunlogics houdt zijn belofte”

Hoe gek kan een contact verlopen. Toen Myriam Berezinsky op zoek was naar een leverancier van zonnepanelen, kwam ze toevallig op een offertepagina terecht waar ze eigenlijk per vergissing een button aanklikte. Ze bleek offertes aangevraagd te hebben in de omgeving van haar bakkerij in Maasmechelen.
Myriam: ‘Sunlogics was de enige die reageerde en ik had zoiets van: Laat hem maar eens komen, het kost toch niets. Daniël is toen hier zijn uitleg komen doen en ik moet zeggen dat ik precies begreep waarover hij het had. Hij slaagt er in om die ingewikkelde materie van zonne-energie en warmtepompen op een simpele manier uit te leggen. En dus heb ik Sunlogics ingehuurd. En ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Want niet alleen ging de plaatsing zeer vlot dankzij een van zijn medewerkers die zijn vak ongelooflijk goed kent, maar ook de service achteraf is perfect. Ze lossen de problemen snel en accuraat op. De grote troef van Sunlogics? Ze houden zich aan hun beloftes. En dat kan ik van veel andere leveranciers niet zeggen.’


IN DE KIJKER$type=blogging$cate=2$count=4$show=post

Naam

faq in de kijker nieuws Nieuwsbrief
false
ltr
item
Sunlogics: Edito | Nieuwsbrief | 2016-Q2
Edito | Nieuwsbrief | 2016-Q2
https://4.bp.blogspot.com/-eYnNmU14rD0/V9wCfNfqePI/AAAAAAAAAVM/0Q7R-aBf-o4JdiRk0dAf5-Vl9aRqG8JxgCLcB/s1600/shutterstock_376255882.jpg
https://4.bp.blogspot.com/-eYnNmU14rD0/V9wCfNfqePI/AAAAAAAAAVM/0Q7R-aBf-o4JdiRk0dAf5-Vl9aRqG8JxgCLcB/s72-c/shutterstock_376255882.jpg
Sunlogics
http://sunlogics.blogspot.com/2016/09/edito-beste-lezer-we-posten-regelmatig.html
http://sunlogics.blogspot.com/
http://sunlogics.blogspot.com/
http://sunlogics.blogspot.com/2016/09/edito-beste-lezer-we-posten-regelmatig.html
true
6630990878660252331
UTF-8
Gen berichten ZIE ALLES Lees meer Antwoord Cancel antwoord Delete Door Home Pagina's Berichten Zie alles Aanbevolen LABEL Archief ZOEK Alle berichten Geen berichten gevonden Terug Zondag Maandag Dinsdag Woensdag Donderdag Vrijdag Zaterdag Zo Ma Di Wo Do Vr Za Januari Februari Maart April Mei Juni Juli Augustus September October November December Jan Feb Mar Apr Mei Jun Jul Aug Sep Oct Nov Dec zopas 1 minuut geleden $$1$$ minuten geleden 1 uur geleden $$1$$ uren geleden Gisteren $$1$$ dagen geleden $$1$$ weeken geleden meer dan 5 weken geleden Volgers Volg Deze content is premium Deel a.u.b. om te openen Kopie alle code Selecteer alle code All codes were copied to your clipboard Can not copy the codes / texts, please press [CTRL]+[C] (or CMD+C with Mac) to copy